Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Fiskeoppskrifter

Ideelt sett bør du spise fisk tre ganger i uken. Vi spiser det gjerne oftere, både til hverdags og til fest. Som råvare er fisken enkelt å få tak i og raskt å tilberede, men kanskje fantasien til å lage et spennende måltid ut av den skorter noen ganger? Her får du våre beste fiskeoppskrifter fra tradisjonelle retter som fiskegrateng og fiskeboller til de mer eksotiske, som ceviche og brandade – håper du lar deg inspirere!

Brandade

Brandade oppskrift

Klippfisk kan brukes til mer enn bacalao. I Frankrike brukes den til å lage brandade av. Klippfisken posjeres og blandes med potet til en røre, som kan spises både varm og kald.

Brandade

Fiskegrateng med broccoli

Fiskegrateng oppskrift Fiskegrateng

Ideelt sett bør du spise fisk 2-3 ganger i uken. Her har du oppskriften på en fiskegratengvariant med torsk, men enhver type hvit fisk fungerer fint i denne oppskriften!

Fiskegrateng med broccoli

Frittata med laks

Frittata med laks

Laksefrittata – deilig spansk omelett med laks, poteter og vellagret Jarlsbergost – et godt middagsalternativ på travle dager som også kan brukes som en tapasrett.

Frittata med laks

Grillet laksefilet med couscoussalat

fisk og skalldyr

Laks er en perfekt grillfisk. Husk å pensle filetene med litt rapsolje så unngår du at den svir seg fast i grillristen. Her har du oppskriften på grillet laksefilet med couscoussalat!

Grillet laksefilet med couscoussalat

Laksecarpaccio med fennikel

Laksecarpaccio med fennikel

Skal du lage en helt rå forrett? Laksecarpaccio med fennikel smaker fortreffelig og er en skikkelig god appetittvekker.

Laksecarpaccio med fennikel

Makrellsalat

Makrellsalat

Deilig røre med varmrøkt makrell, poteter og stangselleri – server på mørkt rugbrød til lunsj eller som forrett.

Makrellsalat

Panert laks med dillsaus

Panert laks med dillsaus

Nå som du finner fersk laks i butikkene, er det bare å nyte den!

Panert laks med dillsaus

Stekt tunfisk med avokadodip

Stekt tunfisk med avokadodip

Fersk tunfisk er en deilig delikatesse, som kan tilberedes på mange ulike måter. Vi foretrekker å steke et større stykke for så å skjære det i skiver.

Stekt tunfisk med avokadodip

Tunfisksalat med fennikel

Tunfisksalat med fennikel

Nå som det er litt vår i luften, i alle fall på våre kanter. Melder behovet seg for litt lettere retter. Denne salaten er lett å spise og enkel å lage. Passer godt både til lunsj og til middag.

Tunfisksalat med fennikel

Fisk og skalldyrsbuffe

17-mai-frokost-buffe Fiskoppskrifter

Enten du venter frokostgjester på 17. mai, eller du inviterer til et godt sjømatlag. Er det en god idé å planlegge noen dager i forveien. Her har du vår fisk- og skalldyrsbuffe, vi håper du lar deg inspirere!

Fisk og skalldyrsbuffe

Gravlaks

Gravlaks

For mange er gravlaks en selvfølge til frokost på merkedager. Her har du oppskriften, slik at du kan lage den allerede nå.

Gravlaks

Kanapeer med sild og rødbetepesto

Kanapeer med sil og rødbetepesto

Sild og rødbeter er en uslåelig kombinasjon – her er et forslag til hvordan du kan lage lekre kanapeer med de to ingrediensene!

Kanapeer med sild og rødbetepesto

Pai med squash og røkelaks

Pai med squash og røkelaks

Den lekre paien er enkel å lage og smaker nydelig. Server den til familien midt i uken, så vel som til lunsjgjester hvis du får besøk i helgen.

Pai med squash og røkelaks

Tunfisklasagne

Tunfisklasagne

Pasta og tunfisk er en god match, spesielt nå om sommeren. Her får du oppskriften på en skikkelig deilig tunfisklasagne.

Tunfisklasagne

Ceviche av laks

Ceviche av laks

Ceviche er en deilig meksikansk rett der du hurtiggraver fisk med sitrus. Vi har brukt norsk laks i denne oppskriften med lime, sitron, appelsin og chili.

Ceviche av laks

Fiskepinner med ertepure

Fiskepinner

Dette er en populær rett som mange barn og noen voksne sverger til når de skal spise fisk. Det er en enkel sak å lage de selv helt fra bunnen av. Da er de i tillegg skikkelig gode.

Fiskepinner med ertepure

Glassmestersild

Glassmestersild

Sild av ulike slag er en selvfølge på frokostbordet i julen. Det er veldig enkelt å lage selv og er også en fin ting å gi bort til matglade venner. Her får du oppskriften på glassmestersild.

Glassmestersild

Hurtiggravet laks

Hurtiggravet laks

Hurtiggravet laks er perfekt som forrett eller kosemat på en fredagskveld.

Hurtiggravet laks

Laksetartar

Laksetartar

Leter du etter en rask, lett og nydelig forrett til festmiddagen? Lag en laksetartar.

Laksetartar

Ovnsbakt ørret med sopp og persille

Ovnsbakt ørret

Skal du samle familien eller vennegjengen til et festmåltid og servere fisk, anbefaler vi ovnsbakt ørret. Smaker fortreffelig og lager nesten seg selv i ovnen.

Ovnsbakt ørret med sopp og persille

Sashimisalat

Sashimisalat

Skal du ha gjester i helgen, kan vi anbefale denne lekre salaten med fersk torsk til forrett.

Sashimisalat

Torsk med puylinser

Torsk med puylinser

Linser er både næringsrikt og godt, hvis du behandler dem riktig. De beste i klassen er nok de franske puylinsene som vokser i vulkansk jord 600-1000 meter over havet. Ispedd litt andefett smaker de fortreffelig til torsk sammen med en god Barbera d’Asti!

Torsk med puylinser

Tunfiskrøre

Tunfiskrøre

Tunfiskrøre – dette er supert pålegg som du kan lage selv og servere til frokost, lunsj eller som en lett middagsrett. Server den med kokte egg og brød til, eller som her som innholdet i en sandwich.

Tunfiskrøre

Fiskespyd med chilimajones

Fiskespyd med chilimajones

Fiskespyd med chilimajones

Valhallamarinert laks

Valhallamarinert laks

Å grave laksen selv er ikke bare enkelt. Det er også morsomt å eksperimentere med ulike smakstilsetninger. Her har vi brukt en finsk likør som inneholder nordiske urter.

Valhallamarinert laks

Lettsaltet torsk med bacon og erter

Fiskeoppskrifter - nydelige oppskrifter fra bunnen av

Om vinteren byr havet på en stor variasjon av delikatesser. En av de mest spiste i Norge, er torsken. Lettsaltet torsk med bacon, erter og poteter er et festmåltid nå når torsken er i toppform.

Lettsaltet torsk med bacon og erter

Smørbrød med makrell og sennepsaus

SMØRBRØD MED MAKRELL OG SENNEPSAUS

Lekkert lunsjalternativ nå som det er makrell å få tak i. Her har du oppskriften på smørbrød med makrell og sennepssaus!

Smørbrød med makrell og sennepsaus

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Flere fiskeoppskrifter kommer sprettende inn hos kulinarisk!

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.