Terter med sommerens bær

Terter med sommerens bærOppskrift (10 stk.)

Tertedeig:

350 g hvetemel
50 g sukker
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann

Eggekrem:

1 vaniljestang
4 dl melk
1 dl kremfløte
6 eggeplommer
85 g sukker
2 ss maizena
1 kg bringebær eller blåbær eller begge deler

Terter med sommerens bær:
Ha mel, sukker og smør i en food processor.
Tilsett eggeplommer og vann, og kjør til deigen er fast i konsistensen. Pakk deigen inn i plast og sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
Kjevle ut deigen tynt og kle paiformene med den.
Skjær vekk overflødig deig som flyter over kantene.
Sett ovnen på 180 °.
Bruk en gaffel til å lage små hull i bunnene, og sett deretter terteformene i kjøleskapet i ca. 10 minutter.
Stek terteskallene i ca. 12 minutter.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Legg begge deler i en tykkbunnet gryte sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maizena.
Kok opp under konstant omrøring, og sett deretter gryten i kaldt vann for å avkjøle kremen.
Fjern vaniljestangen, og legg plastfilm over for å unngå snerk.
Fyll tertene med eggekrem og avslutt med bær på toppen.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

KEY LIME PIE

Key lime pie Kulinarisk.noOppskrift

4 eggeplommer
400 ml kondensert melk
6 ss fersk saft av lime juice (ca. 5 lime)
200 ml kremfløte
Revet skall av 1 Lime til pynt
Paiskall:
12 digestive kjeks
45 g sukker
135 g smeltet usaltet smør

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en 22 cm paiform med litt av det smeltede smøret. Kjør kjeks, sukker og og resten av det smeltede smøret i en food processor til blandingen minner om brødsmuler. Spre kjeksblandingen i bunnen og opp langs sidene på paiformen. Stek i 10 minutter, eller til den er gylden. Sett paiformen på en rist til avkjøling.

Pisk eggeplommene i en bolle. Visp den kondenserte melken inn, litt om gangen til røren er jevn og glatt.Bland inn limesaften. Hell paifyllet  i skallet og bruk baksiden av en skje til å jevne fyllet med. Sett paien i ovnen i 15 minutter, og la den deretter avkjøles på rist. La deretter paien klargjøre seg i kjøleskapet i 6 timer, eller natten over. Stivpisk fløten og pynt toppen med den, bruk gjerne en sprøyetepose. Dryss revet limeskall over og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.