Hvit sjokoladefondue

Oppskrift (2 personer)

1 dl melk
1 dl fløte
100 g hvit sjokolade
1 ts kardemomme
1 ts kanel
8 marshmallows

Hvit sjokoladefondue:
Varm melk og fløte, smelt inn sjokoladen og tilsett krydder. Sett marshmallows på små gafler og brenn av dem med en brenner. Hell opp fonduen og dypp marshmallowen i fonduen ved servering.

LYS SJOKOLADEMOUSSE

Lys sjokolademousseOppskrift (6 personer)

100 g lys kokesjokolade
2 eggeplommer
3 dl kremfløte 1 håndfull valnøtter

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad.
Rør i eggeplommene i, én om gangen.
Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til en myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen.
Rør forsiktig til alle klumpene forsvinner.

Fordel moussen i 6 små porsjonsformer og sett dem i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt med hakkede valnøtter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.