Sarah Bernard

Oppskrift (ca. 35 sarah bernard)

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
150 g kokesjokolade

Mandelmakroner:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter fra store egg

Sjokoladeglasur:
150 g kokesjokolade
3 ss delfiafett

Fremgangsmetode Sarah Bernard:

Sjokoladekrem:
Kok opp fløte, ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskapet i et par timer (helst til dagen etter).

Mandelmakroner:
Bland malte mandler med melis og rør inn halvpiskede eggehviter for hånd til du får en jevn mandeldeig.

Fordel deigen i passe store topper på bakepapirkledd bakeplate, og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader og avkjøl kakene på rist.

Smør sjokoladekremen på mandelmakronene slik at de får høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet.

Smelt kokesjokolade og delfiafett i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.

Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen. Sett kakene tilbake på brettet og la dem stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Kakene oppbevares i kjøleskap, og kan også fryses.

Tid og ovn: Stekes på 200 °C midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og avkjøles på rist.

Annet: Gir ca. 35 kaker.

Tips til Sarah Bernard:  Hvis du ønsker kan du bruke ferdig kransekakemasse til å lage bunnene – rull da en pølse og kutt passe tykke skiver til makronene.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BRUNE PINNER

Oppskrift (ca. 40 pinner)

200 g farin
1 eggeplomme (behold eggehviten til pensling)
200 g smør
1 ts kanel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g siktet hvetemel
Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggeplomme, sirup,vaniljesukker, natron, kanel, og siktet hvetemel og bland godt sammen til en fin deig. La deigen stå 1 time å svelle.

Del deigen i 6 biter, og rull den ut til pølser som du trykker flate på en bakepapirkledd stekeplate, og pensler med eggehvite. Strø mandelbitene over.

Når kakene er ferdigstekte skjærer du opp pølsene i små strimler på skrå.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.

HAVREMAKRONER

Oppskrift (ca. 30-35 kaker)

200 g smør, romtemperert
200 g sukker
2 egg
200 g havregryn
240 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmetode: Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett så eggene og pisk godt. Bland inn havregryn, hvetemel, og bakepulver og rør godt. Bruk en teskje og legg ut topper på en smurt/bakepapirkledd bakeplate med godt mellomrom mellom hver havremakron.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen ved 200 grader til de har fått en fin, gylden farge, ca. 10-12 minutter.

Annet: Blir ca. 30-35 kaker. Tilsett 100 g rosiner hvis du ønsker havremakroner med rosiner i.

NØTTEROSER

Oppskrift (ca. 25 stykk)

100g g malte hasselnøtter
100 g sukker
1 eggehvite
25 g smeltet smør
Hele hasselnøtter til pynt

Fremgangsmetode: Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet smør til en fin røre.
La blandingen stå og svelle i minimum en time.
Deigen sprøytes i små sirkler (uten at det blir tomrom i midten) med sprøytpose, eller plasseres med skje på bakepapir på stekebrett. Stikk en hel nøtt i midten av hver kake til pynt.

Tid og ovn: Kakene stekes midt i ovnen i ca. 14 minutter ved 170ºC.

Annet: Tips: Kakene kan lages kun med mandler, eller mandler og nøtter kan blandes. Du kan også pynte de med striper av rennende sjokolade. Disse egner seg til å fryses.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.