Hønsefrikassé

– nydelig tradisjonsmat

Oppskrift hønsefrikasse (4 personer)

1 høne på 1 ½ kg
Lettsaltet vann
3 ss smør
3 ss hvetemel
Salt
1 ts hvit pepper
2 ts karri
Revet skall av 1 appelsin
2 dl kremfløte
1 bunt persille, hakket

Hønsefrikassé :
Kok hønen i lettsaltet vann i ca. 90 minutter. Avkjøl hønen. Fjern skinn og ben, og del kjøttet i serveringsstykker. Smelt smøret i en gryte og rør i melet. Spe med kokekraften og smak til med salt og krydder. Tilsett til slutt kremfløten og rør inn persillen. Server hønsefrikassé med erter, kokte gulrøtter i terninger, blomkålbuketter og kokte poteter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.