Eplegløgg fra Utne Hotel

Eplegløgg fra Utne HotelOppskrift

0,8 dl Sunniva eplejuice
3 cm stykke fersk ingefær
1 kanelstang
2 nellikspikre
1/2 ts kardemomme
2 dl Churchills white port

Varm ingrediensene opp i en gryte – det skal ikke koke.
La eplegløggen trekke i 10-15 minutter.
Ta gryten av platen og tilsett portvin og rør godt rundt før servering.

Tidligere i år var vi så heldige å få bli med Sunniva på tur for å oppleve epleinnhøstingen. Før middag på ærverdige Utne Hotel fikk vi servert en deilig eplegløgg. Vi tok selvfølgelig med oppskriften hjem til deg!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

EPLEVITT

EplevittOppskrift

Isbiter
4 cl O.P. Andersson Aquavit
1 lime, saften av den
½ ss sukker
2 cl Sunniva eplejuice

Legg isbitene i en cocktailshaker og hell i akevitten.
Rør sukkeret ut i limesaft i et annet glass og rør til sukkeret er oppløst.
Hell deretter limesaften og eplejuicen over akevitten og rør rundt.
Sil drinken over i et pent stettglass og server.

Akevitt og god eplejuice passer aldeles utmerket sammen og er fint å servere som aperitif. Vi har komponert en ny vri som vi kaller eplevitt.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Her finner du flere drinkoppskrifter!

Eplegløgg fra Utne Hotel

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.