Bli med til Spanias kulinariske senter!

I april arrangerer vi vår første kulinariske reise og håper du blir med! Turen går til San Sebastian, Bilbao og Rioja der vi nyter det beste av mat, vin og opplevelser tre dager til ende!

Kulinarisk reise vinsmakingI midten av april arranger vi i Kulinarisk i samarbeid med Expert Reiser en unik mat- og vintur til Nord-Spania, der vi besøker San Sebastian, Bilbao og Rioja.

Den spanske delen av Baskerland befinner seg nord i landet i nærheten av Biscayabukta og rike jordbruksområder. Regionen er å regne som Spanias beste matfat da den kan skryte på seg nærmere 40 restauranter med Michelinstjerner. Derfor er det naturlig for oss i Kulinarisk å velge nettopp denne delen av Spania, som reisemål.

Vi flyr til Bilbao, men tilbringer første kveld og neste formiddag i San Sebastian. Dette er byen mange mener er den beste matbyen i verden da den har flere Michelinstjerner per innbygger enn noe annet sted. To av verdens 50 beste restauranter Arzak og Mugaritz ligger der, mens to til Asador Etxebarri og Azurmendi, ligger i kjøreavstand. Du trenger allikevel ikke å sikte mot stjernene for å oppleve gastronomi på sitt beste. Hverdagsmaten er i seg selv høydepunkt nok.

Det baskiske kjøkkenet skiller seg ut fra resten av det spanske. Det er variert og spenner vidt og er tuftet på lokale råvarer i sesong fra havet og fra lokale gårder

Våren som står i full blomst da vi ankommer er tiden for ansjos, makrell, dielam, ost, bønner, artisjokker og asparges for å nevne noen av råvarene. Med kvaliteten på topp skaper regionens kokker spennende kombinasjoner fundamentert i lokale mattradisjoner. Typiske retter fra havet er bakt krabbe, muslinger dampet i sider eller vin og stekt blekksprut. Klippfisk er også noe de er gode på, og variantene av bacalao er mange.

Pintxos er også en viktig del av den baskiske matkulturen. I motsetning til tapas er de ikke ment til å deles, selv om de også er små komponerte smakebiter.

Turen går også til vinregionen Rioja, en kort kjøretur unna. Her besøker vi en av regionens flotte vingårder, der vi får en omvisning med smaking og en flott lunsj.

Bilbao var tidligere en av Europas største byer innen skipsverft. I dag er det Guggenheim-museet, kunstinstallasjoner og mat som står for omsetningen. Vi tilbringer siste dagen der, etter at vi har besøkt matmarkedet i San Sebastian. Her kan du nyte både kunst og mat i samspill, eller ta en guidet gourmettur og handle med deg spiselige suvenirer hjem.

Det foreløpige programmet ser slik ut;

14.04.2016

13.30     Avreise fra Oslo, Gardermoen

16.45     Ankomst Bilbao.

18.30     Ankomst San Sebastian og innsjekk på hotell. Her vil det serveres tapas og cava ved ankomst.

20.30     Velkomstmiddag.

15.04.2016

Frokost og egentid i San Sebastian. Det vil gis et tilbud på guidet byvandring. Anbefalinger utdeles på forhånd. Det finnes blant annet en mathall i San Sebastian som er verdt å se.

12.00     Bussavgang til Rioja. Forfriskninger vil serveres ombord.

13.30     Ankomst til vingård. Omvisning, vinsmaking og lunsj.

16.30     Avreise til hotellet.

20.00     Fellesmiddag med spesialiteter fra Baskerland.

16.04.2016

Frokost.

09.00     Avreise til Bilbao.

10.15     Tur til Guggenheim-museet med guide for de som ønsker det ev. bytur med gourmetguide. (Bagasjen kjøres til hotellet).

19.00     Møte i resepsjonen på hotellet.

20.00     Festmiddag.

17.04.2016

09.00     Utsjekk og frokost på Ribera matmarked. Kjent som det mest komplette matmarked.

Tid til å vandre rundt og handle – shoppingguide tilgjengelig.

12.00     Avreise til flyplassen.

14.00     Avreise fra Bilbao.

17.15     Ankomst Gardermoen.

Pris: 14.950,-

Depositum på 3.000,- blir fakturert ved påmelding. 

Inkl. Direktefly, avgifter, servering, hoteller, frokost, tre middager, tre lunsjer og drikke til maten, vinsmaking og matsmaking, lokal transport, reiseleder og guider.

Tillegg enkeltrom 2.500,-

Bestill tur

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.