Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Bakst – bakstoppskrifter fra bunnen av

Her finner du en oversikt over våre bakstoppskrifter. Klikk på bildet for å komme videre til oppskriften.

De beste bakevarene er de du lager selv fra bunnen av. Kategorien bakst består av alt fra brød via boller, kringler, småkaker og flatbrød. Her finner du våre beste oppskrifter som passer for både store og små og til ulike anledninger.

Berlinerboller
Bakst

Av og til er vi i det nostalgiske hjørnet og får lyst på noe godt som minner oss om barndommen. I dag er det berlinerboller fylt med bringebærsyltetøy som gjelder. Ble du fristet?

Berlinerboller

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Biscotti

Biscotti oppskrift

Det finnes flere alternative ingredienser i biscotti. Du kan bytte ut mandlene med pistasienøtter, eller tilsette revet appelsinskall. Godt blir det uansett!

Biscotti

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins oppskrift

Lyst på noe søtt, saftig og godt? Blåbærmuffins blir best når du lager de selv, her har du bakstoppskrifter!

Blåbærmuffins

Brioche

Brioche

Det tar litt tid å lage, men veldig godt blir det. I Frankrike spises brioche som er rik på smak gjerne både til frokost, lunsj og dessert.

Brioche

Brownies

Brownies

Verdens beste Brownies? Vår baker Michelle har laget denne oppskriften til oss og vi er klare i vår omtale og dom; dette er verdens beste browniesoppskrift!

Brownies

Eclair

Eclairs

Når du nyter en fransk eclair spiser du en søtsak som har røtter helt tilbake til slutten av 1700-tallet. Her har du en gammel oppskrift som den dag i dag nytes over hele verden. Kanskje ikke så rart da at den smaker himmelsk!

Eclair

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med nyrørte bringebær

Grunnlaget for perfekte fastelavnsboller er selvsagt den beste bolledeigen, og det mener vi vår bakermester Michelle står for. Del bollene i to, fyll dem med krem og topp dem med nyrørte bringebær og mynteblader!

Fastelavnsboller

Ferskenterte

Ferskenterte

Du trenger ikke all slags fancy former for å lage gode terter. Det er bare å kjevle deigen flatt og brette inn kantene slik at fyllet ikke renner ut. Denne ferskenterten smaker enda bedre med litt god vaniljeis til.

Ferskenterte

Focaccia

Focaccia

Er du en av de mange som bare digger focaccia? Her har du oppskriften på den italienske klassikeren som du kan lage selv!

Focaccia

Formkake med banan

formkake med banan

Lyst på noe godt til morgenkaffen? Vi anbefaler formkake med banan og yoghurt!

Formkake med banan

Formkake med sitron

Formkake med sitron Formkake oppskrift

Formkake med sitron som er toppet med glasur smaker friskt, godt og søtt.

Formkake med sitron

Pepperkaker
Pepperkaker

Da er det en måned til julaften! Vi lager første runde med pepperkaker i dag, og de får ikke lov til å ligge i fred frem til julen. Vi har nemlig flere blåmuggoster og god portvin liggende, som passer perfekt til.

Pepperkaker
Pærekake

Pærekake

Pærekake – deilig og lettlaget langpannekake. Smaker enda bedre med iskrem eller vaniljesaus til, og selvfølgelig aller best med et glass melk til.

Pærekake

Rødbetebrownies

Rødbetebrownies - Rødbete brownies

Rødbeter har en fantastisk sødme, noe som gjør dem perfekt å bruke i brownies. Her har du oppskriften på rødbetebrownies!

Rødbetebrownies

Sitronterte

Sitronterte

Sitronterter er et fantastisk friskt og godt alternativ som kan nytes til dessert, den kan så klart også nytes helt alene!

Sitronterte

Sjokoladefylte vannbakkels

SJOKOLADEFYLTE VANNBAKKELS oppskrift

Søte små fristelser til middagsselskapet – vannbakkels fylt med sjokolademousse og dryppet med sjokoladesaus!

Sjokoladefylte vannbakkels

Frokostmuffins
Frokostmuffins

Muffins trenger ikke bare være av den søte sorten. I USA, har vi fått servert en saltere variant til frokost. Denne med parmesan og timian er favoritten.

Frokostmuffins

Rosinboller

Bakstoppskrifter

Få ting smaker så godt som rykende ferske rosinboller. Her har du vår favorittoppskrift!

Rosinboller

Fylte påskeharer

Påskeharer

I enkelte europeiske land er vanlig å bake en rekke boller og kaker formet som påskeharer. Disse kan være med og uten fyll, søte eller salte. Påskeharen her er fylt med kjøttdeig grønnsaker og pyntet med sesamfrø!

Fylte påskeharer

Grissini

Grissini

Sprø, italienske brødpinner er ypperlige å servere som snacks før maten sammen med feks. olivener. Her har du grunnopskriften på grissini. Ønsker du litt mer smak, kan du f.eks. tilsette hakkede urter som bredbladet persille, hvitløk eller basilikum i deigen.

Grissini

Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

En god hamburger er et godt alternativ på grillen, og selvsagt er de beste hamburgerbrødene de du lager selv.

Hamburgerbrød

Hvite kakemenn

HVITE-KAKEMENN

Tradisjonelle og veldig populære julekaker med mange forskjellige kallenavn.

Hvite kakemenn

Hvitløksbrød med rødløk

Hvitløksbrød med rødløk

Sprø og deilige hvitløksbrød med rødløk, salvie og persille gjør kjedelige retter mer spennende. Med andre ord: Disse er et lite festmåltid i seg selv.

Hvitløksbrød med rødløk

Hvitløksbrød med timian

Hvitløksbrød med timian

Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian. Her har du oppskriften!

Hvitløksbrød med timian

Hvitløksbrød med mozzarella

Hvitløksbrød med mozzarella

Det blir aldri feil med hvitløksbrød! Vi er spesielt begeistret for denne varianten med mozzarella og fersk timian.

Hvitløksbrød med mozzarella

Lussekatter

Lussekatter

I dag er det Luciadagen og den feirer vi så klart med lussekatter. Her har du oppskriften!

Lussekatter

Nøtteroser

Det er veldig hyggelig å få roser av gjester som kommer på besøk. Vi synes det er vel så hyggelig å gi bort nydelige nøtteroser. Disse kan du også dyppe bunnen av i litt smeltet sjokolade for å få et litt mer eksklusivt preg.

Nøtteroser

Paideig

Paideig-oppskrift

Du kan lage pai med mye spennende råvarer. Her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Ta frem dine kulinariske evner og lag din egen favorittpai. Her har du grunnoppskriften på bakst av paideig!

Paideig

Pizzadeig

Pizzadeig

Norges beste italienske pizzadeig? Kulinarisk.no sin Norgesmester i italiensk pizzabaking Håvard Nelvik, gir deg her sine bakstoppskrifter på pizza!

Pizzadeig

Romkake

Romkake med blåbær og sjokolade

Denne kaken har en rik og voksen smak da den er dynket i romsirup.

Romkake

Scones

Bakst

En god kopp sort te er aldri å forakte! Enda bedre med nybakte scones servert med lemon curd og marmelade!

Scones

Sjokoladekake med appelsinsirup

Sjokoladekake-oppskrift-med-appelsinsirup

Overraske noen du er glad i med sjokoladekake! Kombinasjonen av appelsin- og sjokoladesmak i denne kaken er nydelig!

Sjokoladekake med appelsinsirup

Sopp- og urtebrød

Sopp- og urtebrød

Når du først sanker sopp burde du prøve vårt fantastiske sopp- og urtebrød. Du kan fint benytte annen sopp en sjampinjonger.

Sopp- og urtebrød

Tranebærbrownies

Tranebærbrownies

Amerikanerne bruker tranebær til det meste i julen. Også som ingrediens i brownies. Vi har testet det ut, og kan garantere at bakst som dette smaker godt!

Tranebærbrownies

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.