Kulinarisk.no | Mat- og drikkemagasin

Vi gir deg inspirasjon, hjelp, veiledning og gode oppskrifter!

Kjøttgryte

KjøttgryteGode langtidskokte gryter er definitivt deilig høstmat. Denne inneholder både okse- og svinekjøtt og er krydret med timian og rosmarin.

Kjøttgryte

Gresskargnocchi

Gresskargnocchi med gorgonzolasausLiker du gresskar og gorgonzola? Da er det bare å glede seg til du har laget eller får servert denne retten. Dette smaker nydelig!

Gresskargnocchi

Slik lager du din egen pasta

Slik lager du din egen pastaDet er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pasta

Gresskarpai

GresskarpaiPopulær dessert i både USA og Kanada. Lages med butternutgresskar og smaker skremmende godt!

Gresskarpai

Kjøttfri mandag

Gratinert squashHva med en kjøttfri mandag? Her får du 10 spennende og varierte oppskrifter på vegetarretter!

Kjøttfri mandag

Spiced Apple

Spiced AppleTGIF! Vi feirer denne ukeslutten med en litt spicy vodkacocktail med smak av eple.

Spiced Apple

Posjerte egg

Posjert eggTil frokost, lunsj, forrett eller som en delikat snacks til kvelds. Vi liker å posjere egg, så her har du oppskriften!

Posjerte egg

Pålegg du lager selv

PåleggPålegg du lager selv – Hvorfor ikke benytte helgen til å lage pålegg til uken som kommer? Her får du 23 oppskrifter på variert pålegg – alt fra peanøttsmør og nutella til tunfiskrøre, italiensk salat og god gammeldags makrell i tomat.

Pålegg du lager selv

Pizzadeig

PizzadeigHar du som mange andre planlagt å lage pizza på fredag? Da må du sette igang i dag hvis du vil lage Norges beste pizzadeig!

Pizzadeig

Arme riddere

Arme riddereHar du, eller er du en ridder? Her er grunnoppskriften på arme riddere!

Arme riddere

Moussaka

MoussakaVi kombinerer lammesesongen med gode ferieminner fra Hellas i dag. Slik lager du moussaka til middag!

Moussaka

Cæsarsalat

CÆSARSALATEn av verdens mest serverte salater verden over er cæsarsalat, skapt i 1924 av Caesar Cardini, en italiensk restaurant i Tijuana, Mexico.

Cæsarsalat

Wok med scampi

Wok med scampiRask og velsmakende middagsrett for travle hverdager!

Wok med scampi

Ostesuffle

OstesuffleOstesuffle ser så fancy ut, men er faktisk ikke så vanskelig å lage. Husk bare å vende marengsen forsiktig inn og la være å åpne ovnsdøren mens den steker.

Ostesuffle

Borsj

BorsjBorsj er en rødbetesuppe som stammer fra Ukraina, men er også svært populær i nabolandet Russland. Suppen har rødbeter som hovedingrediens, men det kan med fordel tilsettes kål og andre rotgrønnsaker etter smak, i tillegg til storfekjøtt. Det eneste man ikke kan unnlate seg, hvis man skal servere denne retten autentisk, er frisk dill og en skje med rømme ved servering. Vi serverer den gjerne med litt frisk mynte.

Borsj

Siste oppskrifter
Polenta med sopp

Polenta med soppPolenta er hverdagskost i store deler av i Italia. Den kan lages i mange varianter og lar seg kombinere med det meste. Denne varianten er veldig enkelt – kokt og servert sammen med stekt sopp. Har du lyst på enda mer fylde og smak, kan du alltids legge til litt god bacon!

Polenta med sopp

Appelsinmarmelade

AppelsinmarmeladeFriskt og godt på nybakt brød eller som fyll i en sjokoladekake.

Appelsinmarmelade

Lammekebab

LammekebabKebab har dessverre litt for ofte blitt assosiert med dårlig gatekjøkkenmat. Vi blir gjerne med på å avlive den tanken, og oppfordrer deg til å lage din egen med sesongens lam.

Lammekebab

Pulled pork

Pulled porkPulled pork er ikke vanskelig å lage. Det er heller ikke mye arbeid da det meste gjør seg selv, men det krever at du setter av tid, så det er best å lage det i helgen. Denne oppskriften må du beregne 24 timer på. Først 12 timer i saltlaken, og deretter ca. 12 timer i ovnen.

Pulled pork

Meksikansk ytrefilet

Helstekt ytrefilet med meksikansk vri Kulinarisk.noVi avslutter vår meksikanske uke med en festoppskrift. Å helsteke ytrefilet er en smal sak og denne retten gjør seg stort sett selv. Husk bare at fileten skal marineres i 3-4 timer først!

Meksikansk ytrefilet

Snegler i hvitløkssmør

Snegler i hvitløksmørNoe er vel verdt å trekke frem fra glemselen. Som snegler i hvitløkssmør. På 1980-tallet var retten å finne på de fleste restauranter med respekt for seg selv, nå ser det ut som om vi må lage det selv. Vinbergsnegler importeres på boks, og er å finne i velassorterte matbutikker og delikatessforretninger.

Snegler i hvitløkssmør

Twinings Best Breakfast

Norges beste hotellfrokost TwiningsNorges beste hotellfrokoster | Det ser ut til at det er fra Trondheim og nordover du bør sjekke inn hvis du ønsker å nyte Norges beste hotellfrokoster.

Twinings Best Breakfast

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Lammelår oppskriftBlir dere mange til middag til helgen, er det ikke dumt å satse på et helt lår. Denne klassiske, franske varianten er en garantert suksess.

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Lammefrikadeller

LammefrikadellerDanske kjøttboller av lam servert med en enkel tomatsaus til!

Lammefrikadeller

Gulrotsuppe

GulrotsuppeFysen i dag? En smaksrik suppe du trygt kan servere vegetarianervenner eller som et kjøttfritt alternativ til deg selv!

Gulrotsuppe

Irish coffee

Irish coffeeDet finnes mange oppskrifter på irish coffee. Noen liker å røre sammen alle ingrediensene, andre foretrekker at kremen ligger som et tykt lokk på toppen og sukkeret i bunnen mens noen sverger til tynn krem på toppen.

Irish coffee

Amerikanske pannekaker med bringebær

Amerikanske-med-bringebærAv og til er det lov å unne seg noe ekstra godt til frokost – også i hverdagen! Lager du røren til disse amerikanske pannekakene dagen før sparer du tid, som du kan bruke til å nyte dem.

Amerikanske pannekaker med bringebær

Bloody Mary

Bloody MaryVi har mye å takke Ian Flemings James Bond for. Bloody Mary ble virkelig satt på barkartet etter sin opptreden i Casino Royale.

Bloody Mary

Potetgull

PotetgullPotetgull – jada, alt kan lages fra bunnen av – også potetgull!

Potetgull

Pico de gallo

Pico de galloPico de gallo er en frisk meksikansk salat som består av tomater, løk, koriander, chili og lime. Den kalles også salsa fresca og inngår i mange meksikanske retter. Vi anbefaler også å prøve den til lunsj sammen med eggerøre eller sammen med grillet kylling og avocado.

Pico de gallo

Pannekaker

PannekakerDette er en type mat alle liker. Den finnes i utallige varianter og er faktisk en av de første rettene som ble tilberedt med korn. Her er vår pannekakeside.

Pannekaker

Biff tartar

Biff tartarSlik lager du en skikkelig biff tartar!

Biff tartar

Pulled pork sandwich

Pulled pork sandwichHar du rester av pulled pork, er det mye godt du kan lage. F.eks. en sandwich med coleslaw og barbecuesaus.

Pulled pork sandwich

Rødvinsmarinade til lam

Rødvinsmarinade til lamLammesesongen er endelig her, og det gjelder å nyte mens det varer. Ekstra god smak kan du alltids tilsette på forhånd ved å marinere det – vi anbefaler denne rødvinsmarinaden!

Rødvinsmarinade til lam

Syltet sopp

Syltet soppSyltet sopp kan brukes til stekt kjøtt, i gryteretter, i salater eller som snacks.

Syltet sopp

Ølbrygging

Amund Polden Arnesen ølsommelierFlere har spurt oss om vi kan lage et kurs i ølbrygging. Selvsagt kan vi det! Sammen med Norges første ølsommelierer Amund Polden og Bjørn Harald Færøvik fra Smak Selv, vil i ukene fremover gi deg alt du trenger av kunnskap om råvarer og selve bryggeprosessen. Hjertelig velkommen til Kulinarisk.no Amund og Harald!

Ølbrygging

Syltet paprika

Syltet paprikaFor mange er paprika i ubehandlet form vanskelig å fordøye. I tillegg får du mer smak ut av den når den behandles. I Italia er det f.eks. populært med syltet paprika servert på bruschetta sammen med ansjos. Du kan også servere den sammen med kokte egg, kapers, basilikum og persille.

Syltet paprika

Ertesuppe

Erte- og aspargessuppeSørg alltid for å ha god kraft tilgjengelig hjemme. Da er veien til å lage gode supper veldig kort. Denne uken slår vi et slag for en fargeglad og fyldig ertesuppe.

Ertesuppe

Pizza Capricciosa

CapricciosaKlassisk italiensk pizza med røkt skinke, sjampinjong og oliven! Pizzaen kan også kjøpes på Patio Restaurant i Oslo hvis du ikke lager den selv. Der serverer vår Italienske pizzamester Håvard Nelvik deg gledelig pizza.

Pizza Capriccoisa

Ad

Tips, ris og ros!

Ny måte å separere egg på

Har du forsøkt flasketrikset? Se hvor enkelt du kan separere egg ved hjelp av en plastflaske! Mat

FacebookGoogle+TwitterEmailPinterestShare