Potetmos

PotetmosDen hjemmelagde potetmosen er alltid best mener vi. Hvis du vil leke litt med oppskriften kan du tilsette f.eks. purre, ost, bacon, krydderurter, chili, litt fløte eller kanskje pølsebiter? Her har du oppskriften på skikkelig god potetmos du enkelt lager selv!

Potetmos

Frokostmuffins

FrokostmuffinsLage skikkelig god søndagsfrokost? By på frokostmuffins da vel! Her har du oppskriften!

Frokostmuffins

Croque monsieur

CROQUE MONSIEURCroque monsieur så første gang dagens lys på et brasserie på Boulevard des Capucines i Paris i 1901. Den franske klassikeren er enkel å lage, og er en perfekt lunsjrett. Her har du oppskriften!

Croque monsieur

Tagliatelle med pesto

Tagliatelle med pestoEn god og enkel pastarett som kan nytes til rolige eller festlige middager i helgen. Her har du oppskriften!

Tagliatelle med pesto

Tagliatelle med sopp, pancetta, vårløk og persille

Tagliatelle med sopp, pancetta, vårløk og persilleLiker du pasta og digger pancetta? Her har du oppskriften på søndagspastaen som smaker så godt at du kan spise den helt til jobbstart på mandag!

Tagliatelle med sopp, pancetta, vårløk og persille

Quiche lorraine

Quiche lorraineVi feiret Ørjan Johannessen sitt VM-gull, og det gjore vi med den franske klassikeren quiche lorraine. Her har du oppskriften!

Quiche lorraine

Middelhavsgryte

MiddelhavsgryteEr du glad i gryteretter med masse smak og karakter? Denne har smaker fra Middelhavet – tomater, urter, hvite bønner, hvitløk, sopp og velsmakende spansk chorizopølse. Her har du oppskriften!

Middelhavsgryte

Løksuppe

LøksuppeHelt siden romertiden har løksuppen vært en populær rett som ble sett på som fattigmannskost. Løk var lett å dyrke og billig å kjøpe. På 1800- tallet ble den modernisert. Den ble tilsatt kraft, ristet brød, ost og karamellisert løk før den ble gratinert i ovn. Rundt 1960-tallet ble suppen populæri store deler av verden og den er fortsatt rimelig og god. Her har du oppskriften!

Løksuppe

Gulrot- og ingefærsuppe

Gulrot- og ingefærsuppeI dag kan du kose deg med en varm og god suppe. Gulrot- og ingefærsuppe er sunt og uimotståelig godt. Blir det suppe igjen kan suppen også nytes avkjølt i morgen. Her har du oppskriften!

Gulrot- og ingefærsuppe

Dip og dressing

Dip og dressingDip og dressing lager du best og enklest selv. Her har du over 30 oppskrifter du kan kose deg med.

Dip og dressing

Pannekaker

PannekakerI dag skal det nytes pannekaker, her har du oppskriften!

Pannekaker

Rødbetebrownies

Rødbetebrownies - Rødbete browniesRødbeter har en fantastisk sødme, noe som passer perfekt å bruke i brownies. Her har du oppskriften!

Rødbetebrownies

Sjokolademousse med kaffe

SjokolademousseDet er lov å kose i hverdagene. Her har du oppskriften på sjokolademoussé med kaffe!

Sjokolademousse med kaffe

Biff tartar

Biff tartarSkal helgen din være helt rå! Her har du oppskriften på en av våre råeste oppskrifter, en skikkelig biff tartar!

Biff tartar

Ovnsbakt ørret

Ovnsbakt ørretSkal du samle familien eller vennegjengen til et festmåltid og servere fisk, anbefaler vi ovnsbakt ørret. Smaker fortreffelig og lager nesten seg selv i ovnen. Her har du oppskriften!

Ovnsbakt ørret

PrintFriendlyFacebookGoogle+PinterestEmailShare

Redaksjonelle saker og oversikter

Meksikansk mat

Meksikansk matSkal du som så mange andre spise det vi kaller taco i kveld? Da vil vi gjerne utfordre deg litt. Det meksikanske kjøkkenet er nemlig så mye mer spennende og velsmakende enn ferdigproduktene som er tilgjengelige. Vi har laget en guide til det meksikanske kjøkkenet, som forklarer hva det er, og hva de viktigste råvarene er. I tillegg finner du mange spennende og gode oppskrifter. (På mobilen må du bla deg ned til oppskriftene). Her finner du alt fra tacokrydder og taco til ceviche og fajitas. Lykke til og nyt fredagen!

Meksikansk mat

17 måter å spare penger på mat

Spare penger på matØnsker du å spare penger på mat? Her får du 17 tips til hva du kan gjøre for å spise god mat og samtidig spare penger. Har du et tips som du synes vi burde vite om, vil vi gjerne høre det :)

17 måter å spare penger på mat

Ølbrygging

Amund Polden Arnesen ølsommelierFlere har spurt oss om vi kan lage et kurs i ølbrygging. Selvsagt kan vi det! Sammen med Norges første ølsommelierer Amund Polden og Bjørn Harald Færøvik fra Smak Selv, vil i ukene fremover gi deg alt du trenger av kunnskap om råvarer og selve bryggeprosessen. Hjertelig velkommen til Kulinarisk.no Amund og Harald!

Ølbrygging

Pålegg du lager selv

PåleggPålegg du lager selv – Hvorfor ikke benytte helgen til å lage pålegg til uken som kommer? Her får du 23 oppskrifter på variert pålegg – alt fra peanøttsmør og nutella til tunfiskrøre, italiensk salat og god gammeldags makrell i tomat.

Pålegg du lager selv

Pizzadeig

Pizzaskole-Pizzadeig-oppskriftSkal du lage pizza til helgen? Den perfekte italienske pizzabunnen lager du med italiensk pizzamel som er langt finere malt en vanlig mel. For et perfekt resultat skal deigen kaldheves i kjøleskapet i ca. 24 timer. Her har du oppskriften fra Håvard, flere ganger Norgesmester i Italiensk pizzabaking!

Pizzadeig

Kjøttfri mandag

Gratinert squashHva med en kjøttfri mandag? Her får du 10 spennende og varierte oppskrifter på vegetarretter!

Kjøttfri mandag

Slik lager du din egen pasta

Slik lager du din egen pastaDet er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pasta

Kokker er de mest attraktive mennene!

Jamie OliverHar du som mann lyst til å glede kvinnen i ditt liv på beste mulige måte? Dropp de dyre julepresangene og disk opp med god mat i stedet!

Kokker er de mest attraktive mennene!

Oppskrifter

Gryte med chorizo og svinekjøtt

Gryte med chorizo ​​og svinekjøttEn gryte som smaker så godt at du må være forsiktig slik at du ikke overspiser. Det er klart for gryte med chorizo og svinekjøtt. Her har du oppskriften!

Gryte med chorizo og svinekjøtt

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara Kulinarisk.noVi feirer rett og slett at første uke av 2015 snart er historie med en god, gammel og fantastisk god pastarett, spaghetti carbonara. Slik lager du den!

Spaghetti carbonara

Taco

Taco med kjøttdeig og pico de galloVi nærmer oss fredag med stormskritt … håper vi! På tide å planlegge denne ukens tacorett og vi går for en enkel variant fylt med velkrydret kjøttdeig og frisk salsa.

Taco

Sloppy Joes

Sloppy joesSloppy Joes er perfekt helgemat for liten og stor. Enkelt å lage og det smaker godt. Her har du oppskriften!

Sloppy Joes

Roast beef sandwich

Roast beef sandwichTidsklemma som mange snakker om er vi veldig glad i. I dag lager vi oss en skikkelig sandwich, enkelt, raskt og veldig godt. Her har du oppskriften!

Roast beef sandwich

Spinatsuppe

SpinatsuppeI dag lyser vi opp hverdagen vår med en virkelig god og enkel spinatsuppe. Her har du oppskriften!

Spinatsuppe

Manhattan

Ukens drink ManhattanEn klassisk New York drink som ble komponert til moren til Winston Churchill på 1870-tallet.

Manhattan

Frittata

FrittataItalienernes versjon av omelett heter frittata. Den er ofte mer mettende enn den tradisjonelle norske versjonen. Her er en nydelig oppskrift på frittata med spinat og pecorinoost!

Frittata

Focaccia

FocacciaEr du en av de mange som bare digger focaccia? Her har du oppskriften på den italienske klassikeren som du kan lage selv!

Focaccia

Karbonader med løk

http://www.dreamstime.com/stock-images-hamburger-patties-image12779284Karbonader lager du enkelt selv. Du kan variere med kryddere for å finne den smaken du synes er best. Av og til legger vi en osteterning i midten som de minste synes er gøy og godt. Her er oppskriften!

Karbonader med løk

Koteletter med spicy krydderblanding

Koteletter oppskriftLager du kotelettene spennende og spicy? Det er veldig enkelt og smaker supergodt. Her har du oppskriften!

Koteletter med spicy krydderblanding

Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten melSjokoladekake uten mel smaker utrolig godt. Etter at du har laget den kan du og muligens andre kose seg med den i flere dager. Mektig godt dette altså :)

Sjokoladekake uten mel

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Tips, ris og ros!

Ny måte å separere egg på

Har du forsøkt flasketrikset? Se hvor enkelt du kan separere egg ved hjelp av en plastflaske! Mat