Kremet blåskjellsuppe

Kremet blåskjellsuppeHavets delikatesse byr på så mye godt. Flere steder i landet kan du plukke blåskjell og nyte litt luksus i hverdagen. Denne retten kan også være en god idé til helgens selskapeligheter. Vi lager en deilig kremet blåskjellsuppe. Her har du oppskriften!

Kremet blåskjellsuppe

Røkelakssmørbrød

RøkelakssmørbrødAv og til har vi bare lyst på noe veldig enkelt – som et kaldt røkelakssmørbrød. Perfekt til både lunsj og middag på en travel dag – eller som selskapsmat i helgen. Her har du oppskriften!

Røkelakssmørbrød

Grillet ananas

Grillet ananasFersk ananas egner seg godt til å grille. Server den sammen med vaniljeis og du har en deilig frisk sommerdessert. Her har du oppskriften!

Grillet ananas

Saltbakte rødbeter

Saltbakte rødbeterMange kjenner dessverre kun til rødbeten i syltet tilstand. Fersk er den en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Ikke rart den nå har en sentral plass i det moderne nordiske kjøkkenet, da kokkene elsker den. Rødbeter passer til det meste og kan brukes på mange måter: pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte. Vi saltbaker den helst – i stekeovnen eller på grillen. Klargjort kan du lage en deilig mousse av den og bruke den som tilbehør til fisk og kjøtt. Du kan bruke den som ingrediens i brownie, lage den russiske suppen borsj, eller bruke den i salater, bare for å nevne noen bruksområder. Men aller først altså, her er oppskriften på hvordan du saltbaker rødbeter!

Saltbakte rødbeter

Rabarbragrøt med vaniljesaus

Rabarbragrøt med vaniljesausRabarbra er en favoritt på dessertbordet, og kan brukes på utallige måter. Rabarbragrøt er enkelt å lage til mange hvis du får gjester. Den kan nytes med noe så enkelt som kald melk til, eller som her med vaniljesaus. Her har du oppskriften!

Rabarbragrøt med vaniljesaus

Jack Danielsmarinade

Enkel Jack Daniels marinadeDette er en meget enkel utgave av en Jack Danielsmarinade som er fantastisk til store kyllingbryst, svinenakke og svinefilet. Her har du oppskriften!

Jack Danielsmarinade

Grillede asparges med parmesan

Grillede asparges med parmesanVårt mantra er: Alt kan grilles! Også sesongens grønne asparges. I dag tilsetter vi litt ferskpresset sitron og parmesan. Så enkelt, så godt! Her har du oppskriften!

Grillede asparges med parmesan

Hvitløksbrød med mozzarella

Hvitløksbrød med mozzarellaDet blir aldri feil med hvitløksbrød, enten det er til salat eller til grillmat. Vi er spesielt begeistret for denne varianten med mozzarella og fersk timian. Her har du oppskriften!

Hvitløksbrød med mozzarella

Sjokolademoussé med kaffe

SjokolademousseKaffe til dessert? Nei, sjokolademoussé med kaffe til dessert er mye bedre. Her har du oppskriften!

Sjokolademoussé med kaffe

Biff Stroganoff

BIFF STROGANOFFSkal du unne deg noe skikkelig godt i helgen? Vi anbefaler den russiske klassikeren Biff Stroganoff. Her har du oppskriften!

Biff Stroganoff

Key Lime Pie

Key lime pie Kulinarisk.noBlandingen av syrlig og søtt blir ekstra fristende når varmen nærmer seg. Key Lime Pie har sin opprinnelse i Florida i USA, og har fått navnet sitt fra de små limefruktene citrus aurantifolia, som amerikanerne kaller key limes. Her har du oppskriften!

Key Lime Pie

Grillet indrefilet av svin med squash og salsa verde

Grillet indrefilet av svin med squash og salsa verdeEn enkel svinefilet blir raskt til et herremåltid på grillen, sammen med en potent salsa verde. Her har du oppskriften!

Grillet indrefilet av svin med squash og salsa verde

Limoncello

LimoncelloI Sør-Italia, lager enhver familie med respekt for seg selv sin egen sitronlikør, bedre kjent som Limoncello. Den stammer fra Amalfikysten sør for Napoli, og mange har sikkert smakt den hvis de har feriert der. Limoncello skal nytes direkte fra fryseren i små glass, gjerne til desserten. Blir det ikke noe Italiatur på deg med det første kan du fint lage den selv. Her har du oppskriften!

Limoncello

Pannekaker

Pannekaker oppskriftVi koser oss på denne solfylte søndagen med pannekaker til middag og dessert. Her har du oppskriften!

Pannekaker

Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten melHimmelsk sjokoladekake og det helt uten mel. Her har du oppskriften!

Sjokoladekake uten mel

Hamburger med sopp og blue cheesedressing

Hamburger med sopp og blue cheesedressingHamburger med sopp og blue cheesedressing var vår hyllest til den Internasjonale Hamburgerdagen. Her har du oppskriften!

Hamburger med sopp og blue cheesedressing

Hvit aspargessuppe

Hvit aspargessuppePass på å nyte de vakre hvite aspargesene mens de er i sesong. De smaker helt herlig kun med smeltet smør til eller med hollandaisesaus. Du kan også lage en deilig kremet suppe servert med grønne asparges, krutonger og blåmuggost. Her har du oppskriften!

Hvit aspargessuppe

Egg Benedict

Eggs BenedictEgg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict. Her har du oppskriften!

Egg Benedict

Redaksjonelle saker og oversikter

Perfekt kjøtt på grillen

Grillkurs DEL 5 Kjøtt på grillenLyst på perfekt resultat hver gang du griller kjøtt? Her har du oppskriften levert av våre Norgesmestere i gilling!

Perfekt kjøtt på grillen

Pizzadeig

PizzadeigNorges beste pizzadeig? Kulinarisk.no sin dobbelt Norgesmester i italiensk pizzabaking Håvard Nelvik, gir deg sin oppskrift. Prøv den og gjør opp din egen mening. Her har du oppskriften!

Pizzadeig

Meksikansk mat

Meksikansk matSkal du som så mange andre spise det vi kaller taco i kveld? Da vil vi gjerne utfordre deg litt. Det meksikanske kjøkkenet er nemlig så mye mer spennende og velsmakende enn ferdigproduktene som er tilgjengelige. Vi har laget en guide til det meksikanske kjøkkenet, som forklarer hva det er, og hva de viktigste råvarene er. I tillegg finner du mange spennende og gode oppskrifter. (På mobilen må du bla deg ned til oppskriftene). Her finner du alt fra tacokrydder og taco til ceviche og fajitas. Lykke til og nyt fredagen!

Meksikansk mat

Pålegg du lager selv

PåleggPålegg du lager selv – Hvorfor ikke benytte helgen til å lage pålegg til uken som kommer? Her får du 23 oppskrifter på variert pålegg – alt fra peanøttsmør og nutella til tunfiskrøre, italiensk salat og god gammeldags makrell i tomat.

Pålegg du lager selv

Ølbrygging

Amund Polden Arnesen ølsommelierFlere har spurt oss om vi kan lage et kurs i ølbrygging. Selvsagt kan vi det! Sammen med Norges første ølsommelierer Amund Polden og Bjørn Harald Færøvik fra Smak Selv, vil i ukene fremover gi deg alt du trenger av kunnskap om råvarer og selve bryggeprosessen. Hjertelig velkommen til Kulinarisk.no Amund og Harald!

Ølbrygging

17 måter å spare penger på mat

Spare penger på matØnsker du å spare penger på mat? Her får du 17 tips til hva du kan gjøre for å spise god mat og samtidig spare penger. Har du et tips som du synes vi burde vite om, vil vi gjerne høre det :)

17 måter å spare penger på mat

Krydder og urter

Krydder-og-urterDet er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem. Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

Krydder og urter

Kjøttfri mandag

Gratinert squashHva med en kjøttfri mandag? Her får du 10 spennende og varierte oppskrifter på vegetarretter!

Kjøttfri mandag

Thaimat

ThaimatSammen med kokkene Prathan Silaporn og Phitsanu Pornjantaw fra restauranten Nam Fha i Oslo, gir vi deg oppskriften på det thailandske kjøkken. Her får du en guide over historie, råvarer, vinanbefalinger og fantastiske oppskrifter. I ukene som kommer vil vi legge ut nye oppskrifter på thaimat som du kan lage selv!

Thaimat

Slik lager du din egen pasta

Slik lager du din egen pastaDet er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pasta

Kokker er de mest attraktive mennene!

Jamie OliverHar du som mann lyst til å glede kvinnen i ditt liv på beste mulige måte? Dropp de dyre julepresangene og disk opp med god mat i stedet!

Kokker er de mest attraktive mennene!

Dip og dressing

Dip og dressingDip og dressing lager du best og enklest selv. Her har du over 30 oppskrifter du kan kose deg med.

Dip og dressing

Oppskrifter

Jordbærmojito

Jordbærmojito Jordbær MojitoDet lukter sommer flere steder i landet. Vi nyter en sommerlig jordbærmojito og gleder oss til varmen kommer for fullt. Her har du oppskriften!

Jordbærmojito

Old fashioned

Old Fashioned - Jack DanielsDette er favorittdrinken til Don Draper i Mad Men. Her har du oppskriften på Old fashioned!

Old fashioned

Caipirinha

CaipirinhaLa deg inspirere av sambalandet Brazil. Caipirinha betyr noe så søtt som liten landsbyjente, og er Brasils nasjonaldrink. Her har du oppskriften!

Caipirinha

Cosmopolitan

Cosmopolitan CocktailAlle jenter begynte å drikke Cosmopolitan sammen med gjengen i Sex og singelliv. Vi fortsetter med det fordi tranebær er sunt for oss. Her har du oppskriften!

Cosmopolitan

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Tips, ris og ros!

Ny måte å separere egg på

Har du forsøkt flasketrikset? Se hvor enkelt du kan separere egg ved hjelp av en plastflaske! Mat

PrintFriendlyFacebookGoogle+PinterestEmailShare