Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for deg som er glad i mat. Her får du inspirasjon, hjelp og veiledning, samt gode oppskrifter som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.
Sheperds pie

Sheperds pie oppskriftHyrdepai eller Sheperd`s pie, er en klassisk britisk rett som hver og én som lager den har en egen vri på. Den lages oftest med okse- eller lammekjøtt, men etter påsken gir vi sistnevnte en pause og går for svinekjøtt.

Sheperds pie

Linseform

Linseform oppskriftLinser er et mettende alternativ hvis du ønsker en kjøttfri middagsrett. Det er viktig å ikke tilsette salt i kokeprossen, da det fører til at linsene aldri blir møre.

Linseform

Risotto med asparges erter og sitron

Risotto med asparges, erter og sitronDette er en lett og vårlig rett med sitronaroma og frisk smak. Hvis du ønsker en mindre mager variant kan du tilsette parmesan mot slutten og 50 ml hvitvin under oppkokingen.

Risotto med asparges erter og sitron

Klargjøring av grillen

Jan Ivar Nykvist og Marius EriksenFor at grillen din skal bli klar for grillsesongen, så er det noen få ting som må gjøres. I del 1 av Kulinarisk grillkurs klargjør vi grillen for sesongen.

Klargjøring av grillen

Ovnsstekt kylling med appelsin

Ovnsstekt kylling med appelsinEn frisk og festlig kyllingrett med honning, hvitløk og appelsin.

Ovnsstekt kylling med appelsin

Potet og fetasalat

Potet- og fetasalatDenne salaten er et godt alternativ som tilbehør til påskelammet.

Potet og fetasalat

Djevelegg

Fylte-egg DjeveleggDjevelegg kaller amerikanerne det når de blander eggeplommen med bl.a. wasabi og fyller den tilbake i eggehvitene. Vi foretrekker å blande plommene med majones, og servere de fylte eggene som en del av en påskefrokost.

Djevelegg

Slik steker du pizza

STEG 5 STEKE PIZZA - KLAR TIL SERVERINGDa har vi kommet til steg 5 i vår pizzaskole i samarbeid med to ganger Norgesmester i Italiensk pizzabaking Håvard Nelvik.

Slik steker du pizza

Albondigas med tomatsaus

ALBONDIGAS MED TOMATSAUSSpanske kjøttboller er en selvfølge på enhver god tapasrestaurant. Hemmligheten bak den gode tomatsausen, er mandler som er mye brukt i det spanske kjøkken. Her får du oppskriften! God kulinarisk fredag til deg og dine!

Albondigas med tomatsaus

Pizzaskole – Tomatsaus

Tomatsaus pizzaFølg oppskriften til Håvard Nelvik i vår pizzaskole, og du har garantert den beste tomatsausen til helgepizzaen!

Tomatsaus til italiensk pizza

Din guide til det meksikanske kjøkken

Meksikansk matMeksikansk mat er mer enn den helfabrikkerte tacoen man kan kjøpe i butikken. Med litt innsikt i det meksikanske kjøkken, kan du selv trylle frem langt mer sunnere og velsmakende meksikansk mat. Her får du en oversikt over de viktigste råvarerene og ingrediensene, samt en forklaring på de mest vanlige rettene.

Meksikansk mat

Hasselbackpoteter

HasselbackpoteterEn klassisk svensk rett der poteten skjæres i skiver nesten helt igjennom og bakes i ovnen.

Hasselbackpoteter

Lammekebab

LammekebabDu trenger ikke å være i byen for å nyte en god kekab! Lag den selv, og ta den med deg som niste på skituren!

Lammekebab

Mangomousse

MangomousseEn lekker dessert av deilig frisk mango toppet med krem og pistasienøtter!

Mangomousse

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteterFløtegratinerte poteter passer fortreffelig til lam. Her har du oppskriften.

Fløtegratinerte poteter

Sølekaker med mandarin

Sølekaker med mandarinSjokolade og mandarin i skjønn forening. Dette er en deilig påskedessert!

Sølekaker med mandarin

Hvit sjokoladekake

Hvit sjokoladekake oppskriftEn sjokoladekake trenger ikke alltid være mørk! Vi lagde denne vakre varianten med hvit sjokolade. Vi synes den passer fint til en av vårens mange festlige anledninger.

Hvit sjokoladekake

Crepes Suzette

Crepes SuzetteFlere verdensberømte retter har blitt til ved en tilfeldighet eller ved en tabbe. Det siste er tilfellet med Crepes Suzette. I 1895 satte den 14 år gamle kelnerassisten Henri Carpentier på Monte Carlos Café de Paris ved et uhell fyr på pannekakene. Han serverte dem til prinsen av Wales, den kommende Kong Edward VII av England. Prinsen satte stor pris på smaken og ga retten navnet til en av gjestene sine.

Crepes Suzette

Appelsinsalat

AppelsinsalatEn frisk salat som passer fint sammen med grillet kjøtt eller fisk. Den er en fin kombinasjon av søtt og salt.

Appelsinsalat

Kyllingvinger med chili og basilikumdip

Kyllingvinger med chili og basilikumdipDisse kyllingvingene blir bare bedre av å ligge i marinaden natten over. Deilig som enkel snacks midt i uken, eller som et helt måltid hvis du serverer ris og brød til.

Kyllingvinger med chili og basilikumdip

Pannekaker

Pannekaker oppskriftVi slutter aldri å elske pannekaker. Vi har allerede publisert en del varianter, men her har du den klassiske oppskriften. Vi anbefaler den til helgefrokosten, og har du noen ekstra pannekaker til overs, kan du alltids fylle dem med ost, skinke, vårløk og rømme, varme dem i ovnen og nyte et godt lunsjmåltid!

Pannekaker

Arabisk festmåltid

Arabisk måltidVi fikk en forespørsel om oppskriften på hummus, som er en slags dip basert på kikerter. Den spises ofte sammen med andre småretter som salat og pitabrød. Her får du oppskriftene på tre arabiske småretter som til sammen utgjør et helt velsmakende måltid.

Arabisk festmåltid

Makaroni og ost

Makaroni og ostMakaroni bakt sammen med ost i ovnen er en velkjent amerikansk rett. Vi bytter ut halvparten av cheddarosten med fransk gruyere for å gi den en ekstra piff, og serverer den sammen med en god grønn salat.

Makaroni og ost

Ostekake med kremsaus

Ostekake med kremsausHvem klarer å motstå en deilig ostekake? Denne serveres med varm kremfløte tilsatt honning.

Ostekake med kremsaus

Grillkurs

Jan Ivar Nykvist og Marius EriksenBli kjent med Kulinarisks grillmestere: Trippel Norgesmester Jan Ivar Nykvist og dobbel Norgesmester Marius Eriksen! I dag erklærer de grillsesongen for åpnet, og vil i tiden fremover lære deg alt du trenger å vite for å bli en mestergriller. De vil også by på en mengde lekre grilloppskrifter, som du kan glede deg til å prøve selv!

Grillkurs

Twinkel

TwinkelThe Lonsdale i London, er ansett som en av verdens 20 beste cocktailbarer – og som et sted som oser av glamour. Stedet ligger i Notting Hill, og er absolutt verdt et besøk. På barkartet finner du blant annet Twinkel, skapt av Tony Conigliaro i 2002. Tony er kjent for å ha en vitenskapelig tilnærming til cocktailer og selv om denne ikke er den mest eksperimentelle drinken i repertoaret hans er det fortsatt en deilig én!

Twinkel

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Lammelår oppskriftNå er det på tide å forberede påskelammet. Her er oppskriften på vår favoritt, lammelår med hvitløk og rosmarin.

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Kandiserte appelsinskall

Kandiserte appelsinskallDenne søte oppskriften er veldig enkel! Du trenger bare tre ingredienser: appelsinskall, sukker og vann.

Kandiserte appelsinskall 

Romkake med blåbær og sjokolade

Romkake med blåbær og sjokoladeDenne kaken har en rik og voksen smak da den er dynket i romsirup.

Romkake med blåbær og sjokolade 

Ratatouille

Ratatouille oppskriftRatatouille er en klassisk provencalsk grønnsaksrett, som spises både til fisk- og kjøttretter. Vi synes at den smaker spesielt nydelig til lam!

Ratatouille

Hvitløksbrød med salvie og persille 

Hvitløksbrød med rødløkSprø og deilige hvitløksbrød med salvie og persille som smaker nydelig!

Hvitløksbrød med salvie og persille

Pokerspilleren spiser smart

FrittataDenne helgen starter Norgesmesterskapet i poker i Dublin. Vi har tatt en titt på hva en pokerspiller har godt av å spise for å holde både hjernen og kroppen skjerpet.  Lykke til alle dere som deltar i NM!

Pokerspilleren spiser smart

Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten melKan man lage sjokoladekake uten mel? Ja, helt klart! Prøv denne oppskriften og server kaken med vaniljesaus til!

Sjokoladekake uten mel

Kulinarisk

Ad

Tips, ris og ros. Mat og drikke.

Ny måte å separere egg på

Har du forsøkt flasketrikset? Se hvor enkelt du kan separere egg ved hjelp av en plastflaske! Mat